strona główna - Makaron tagliatelle z boczkiem

Makaron tagliatelle z boczkiem

wstecz

 

• makaron
• boczek upieczony od Kojsa firmy Kabanos
• ser feta
• suszone pomidory
• oliwki
• gruszka
• czosnek
• oliwa z suszonych pomidorów
• przyprawy , zioła toskańskie
• świeże zioła


Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy z suszonych pomidorów, wrzucamy pokrojony w paski boczek i podsmażamy chwilkę.

Następnie dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy ok. 5 min. często mieszając, by czosnek się nie przypalił.

Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki i jeszcze chwilkę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy na patelnię. Całość mieszamy i chwilkę podgrzewamy.

Porcje makaronu przekładamy na talerze , dodajemy oliwki i ser feta . Dekorujemy świeżymi ziołami.

                                                                                                                                                        Smacznego!

wstecz